I dina tonåringars ögon är du säkert en älskad förälder men samtidigt ser de dig förmodligen som lite föråldrad och ganska töntig. Trots att du kanske själv tycker att du var tonåring igår flyger tiden med rasande fart och nu är det du som börjar bli till åren – i ungdomarnas ögon i varje fall. Ta bara en sån sak som hur du lyssnade på musik när du var i deras ålder; gamla CD skivor eller till och med vinylskivor från stenåldern som inköptes i något antikt som kallades skivaffärer!

earbudsDet här kan du delvis ändra på genom att hänga med i tekniken och då dina yngre tonåringar gärna hakar på olika trender kan ett par coola earbuds bli en riktig hit. Som alla ungdomar vill dina kids säkert vara snygga och vad kan vara trendigare än slimmade och hypermoderna iFrogz, True Gos eller Airpods? Förutom att vara välgjorda och ha en massa fiffiga funktioner kommer de dessutom i flera av höstens trendfärger, vilket också är mycket viktigt i dina barns ögon.

Nya kunskaper för tonåringarna

Till skillnad från gårdagens hörlurar så är dagens earbuds inte enbart till för att lyssna på musik utan även för att tala i telefon, ge röstkommandon och få färdbeskrivningar. Till det kommer den så kallade ”podboomen” som gett ett enormt utbud av podcast om allt mellan himmel och jord. För tonåringar finns det massor av bra poddar som dessutom ger nya kunskaper om till exempel historia, vetenskap, aktuella ämnen och samhällsfrågor. Det finns också tonårspoddar som inriktar sig på känsligare frågor som till exempel mobbing och vad som händer under puberteten.

Som förälder är det alltid viktigt att hålla en öppen kommunikation med sina ungdomar men det är inte alltid det lättaste. Alla relationer är komplicerade men särskilt tonåringar kan vara svåra att motivera och pigga upp. Bli deras favoritfarsa eller -morsa med ett par earbuds och gläd dig över hur stolta de kommer att vara bland sina kompisar när de dyker upp på höstterminens första dag.