Väntar ni tillökning i familjen? Då har ni kanske redan börjat fundera på att skaffa en ny, större bostad. I den här artikeln får ni ett gäng matnyttiga tips att dra nytta av för att få flytten att gå smidigare så att ni kommer igång snabbare i den nya bostaden.

Att bo i lägenhet som barnfamilj är förstås inte nödvändigtvis något problem så länge det finns tillräckligt med rum att tillgå. Tillökningar kan dock leda till att önskemålen om att flytta till ett hus växer. Inte minst finns det många fördelar med att ha tillgång till en tomt. De flesta med barn skulle förmodligen hålla med om att en egen tomt upplevs som en tryggare lekplats än innergården i lägenhetskomplexet. Så om ni gjort slag i saken och köpt ett hus med tomt ska ni i den här artikeln få några tips som gör att flytten går enklare. Själva flytten i sig ordnar ni enklast med hjälp av en duktig flyttfirma, men det finns fler grejer ni kan göra för att få processen att gå så smidigt som möjligt.

Hur smidigt flytten går beror på era förberedelser

Det finns ett antal flyttips som är i det närmaste obligatoriska:

  • Märk upp alla kartonger med vad de innehåller och vilket rum de ska placeras i.
  • Börja förbereda flytten tidigt men vänta med att packa ned de allra nödvändigaste vardagsföremålen.
  • Gör en översikt av alla abonnemang som är knutna till er nuvarande bostad. Se till att de flyttas i samband med själva flytten.

Det finns också en hel del finurliga flyttknep som ni kanske inte tänkt på. Här kommer några av de bästa:

Använd engångstallrikar till porslinet
Sköna Hem tipsar om att använda engångstallrikar istället för tidningspapper för att skydda porslinet. Det både skyddar bättre och är enklare.

Gör en lista/ett schema
Bland de första sakerna ni gör inför en flytt bör vara att göra en slags inventering. Lista upp alla saker ni ska ha med er till det nya huset, fundera också på när den bästa tidpunkten är att packa ner respektive saker. Samtidigt kan ni ta tillfället i akt att sälja eller skänka bort alla saker ni inte behöver.

Flyttstäda på ett enkelt sätt
Aftonbladet tipsar om ett bra sätt att sköta flyttstädningen. Deras råd går ut på att du ska följa klockans riktning när du städar. Det vill säga städa rummen runt medsols, när du gör det minskar du risken för att du ska missa någonting. Dumt att drabbas av merkostnader längre fram för att nästa hyresgäst inte är nöjd med städningen.

Att flytta till hus är lika populärt som någonsin

Det är inte bara tillökningar i familjen som får svenskar att flytta till hus idag. I kölvattnet av coronapandemin är det också många som vill komma bort från trängseln i de mest urbana områdena. Men pandemi eller inte, de flesta som flyttat till hus skulle nog säga att fördelarna överväger. Barnen får mer omväxlande miljöer att växa och leka i, de vuxna i familjen får förmodligen också ett mer omväxlande liv.