Spara pengar vill väl alla göra. Det finns bättre sätt att spara på än att göra det när det gäller att skydda hemmet mot inbrott. I den här artikeln kan du läsa om de bästa åtgärderna.

Hemmet är din familjs borg, det är en plats där ni ska känna er fredade och trygga. I syfte att uppnå en känsla av trygghet finns det flera saker ni bör ta itu med. Installera en säkerhetsdörr vid alla ingångar, brandlarm, lås på fönster, inbrottslarm och andra grejer. Med tanke på att uppklarningsprocenten för inbrott är väldigt låg har du ytterligare ett argument för att förhindra att inbrott överhuvudtaget sker. Här följer några saker du bör tänka på.

Tänk på skalskyddet först

husNyckeln till att skapa ett inbrottssäkert hus ligger i att du försöker se på det med tjuvens ögon. I alla fall om du frågar polisen. Enligt dem är ett av de vanligaste misstagen människor gör att de inbrottssäkrar framsidan av huset samtidigt som de i princip glömmer av baksidan. Om du tänker som en tjuv inser du snart att de förmodligen aldrig skulle vara aktuellt att bryta sig in i ett hus från framsidan – bättre på baksidan där insynen oftast är sämre. Så se till att även ge baksidan samma skyddsnivå som framsidan: skyddsdörr, larm, belysning och så vidare.

Vissa åtgärder är överskattade

En populär åtgärd för att avstyra inbrott är att använda sig av timers till belysningen. Enligt Christer Karlsson som är före detta kriminell men numera aktiv inom KRIS, Kriminellas revansch i samhället, är det dock något som är ganska lätt att genomskåda. Det säger han i en artikel i Aftonbladet. Med det sagt är det inte fel att använda sig av timers, men ett bra skalskydd i kombination med en annan betydligt mer betydelsefull åtgärd fungerar mycket bättre.

Grannsamverkan – det bästa skyddet

Det absolut bästa skyddet mot inbrott är dock det som på många sätt är enklast. Det är helt enkelt att ni snackar ihop er i grannskapet om att vara vaksamma. Ni hjälper varandra när ni är bortresta och ni är noggranna med att ringa polisen om ni ser någonting skumt.