När du ska leka med ditt barn är det viktigt att du har bra skor för att undvika smärta och skador. Investera därför i ett par fotriktiga skor. För att hänga med i svängarna är det också viktigt med en bra fysik.

Att ha ett par bra och bekväma skor på fötterna är något du inte ska underskatta, speciellt inte om du har småbarn. Det är allt för många som går runt i olämpliga skor som är dåliga för fötterna. När du är ute med ditt barn har du nog märkt att det är full fart hela tiden och du sitter sällan stilla någon längre stund. Att då gå runt med skor som inte håller måttet kan leda till att du får olika besvär som exempelvis ryggont, ömmande knän och stora problem med fötterna. Att gå runt i dåliga skor en längre tid kan helt enkelt resultera i en rad negativa effekter på kroppen.

Fördelar med bra skor

Woman,Wearing,Comfortable,Stylish,Shoes,Indoors,,CloseupOm du har en stödjande sko skyddas foten mot stötarna som blir när du går mot ett hårt underlag men de hjälper också foten att hålla en mer gynnsam position. Om du går runt i en platt sko får du ganska hårda stötar från marken och du har inget stöd i fotvalvet. Med ett par fotriktiga skor får du en bra vinkel på foten. Ett par bra skor som sitter på foten gör också att du kan slappna av i foten på ett annat sätt. Om du går runt och kniper med tårna och belastar foten på ett onaturligt sätt leder det inte sällan till obalanser och skador. Du får heller inga skavsår av skor som är bra för din fot.

En bra sko:

  • Sitter bra på foten
  • Stödjer foten
  • Har bra stötdämpning
  • Låter musklerna i foten slappna av

Håll dig i form för att hänga med ditt barn

För att orka hålla jämn fart med ditt barn är det bra att träna regelbundet, helst både styrka och kondition. Det är också bra att äta näringsriktig mat för att ha en bra och jämn energinivå under dagen. Det kräver mycket energi att leka med barn.