För att underlätta vardagen när du har en bebis och större syskon är en babyvakt perfekt att investera i. Den gör att du kan lämna bebisen sovande i ett annat rum och vara med det äldre barnen. En babyvakt ger dig helt enkelt mer frihet.

Att ha en bebis och större syskon kan ibland vara knepigt att få ihop när alla är hemma samtidigt. Men genom att investera i en babyvakt kan du hålla koll på en sovande bebis samtidigt som det äldre syskonen är ute och leker på tomten. Det finns ett stort utbud av babyvakter och det finns modeller som har en kamera där du kan se din bebis och sedan finns det modeller som enbart kommunicerar ljud. När du har en babyvakt kan du lugnt lämna en sovande bebis ensam både på dagen och kvällen Det viktiga är att du väljer en babyvakt av hög kvalité som du kan lita på. Att välja rätt babyvakt är för bebisens säkerhet. Det kan skilja sig väldigt mycket när det kommer till funktioner, räckvidd och program mellan olika modeller.

Babyvakten ger dig frihet

Little,Baby,Sleeping,In,Crib,,,Top,ViewNär du har en babyvakt kommer du som förälder helt plötsligt att få en större frihet. Du kan göra olika saker i hemmet men även i trädgården. En babyvakt består oftast av två enheter, en babyenhet och en föräldraenhet. En babyvakt med ljud kan ses som en avancerad walkie talkie. Det är den enklaste sorten av babyvakter och då hör du ljud som bebisen ger ifrån sig. Babyvakter med kamera kan vara en fördel för då kan du se om barnet somnar om efter att ha gett ifrån sig ljud eller om du behöver gå dit. Babyvakter med kamera har ofta någon form av mörkerseende som aktiveras när det är mörkt i rummet.

Babyvakten är säker

Generellt finns det ingen undre gräns när du kan börja använda en babyvakt. Det kan vara värt att ha en babyvakt redan från början. Babyvakten kan du sedan använda fram till att barnet är stort nog att ropa efter dig. En del oroar sig för strålningen från babyvakten men Strålskyddsmyndigheten anser att den är ofarlig för barnet om du följer anvisningarna i beskrivningen.