Barn växer snabbt och sliter mycket på sina kläder. Att hitta billiga och hållbara barnkläder som är både bra för barn och klimat är inte alldeles enkelt, men här kommer några tips.

Barn i skol- och förskoleåldern behöver kläder som funkar bra för både inne- och utevistelse. Ofta kan det behövas flera uppsättningar av exempelvis regn- och ytterkläder för att det alltid ska finnas något rent och torrt att ta på. Barnkläder kan med andra ord bli en stor utgift för barnfamiljen under en period i livet då inkomsterna oftast är lägre. Lyckligtvis går det att hitta bra barnkläder billigt för den som kan ägna lite tid åt att leta!

Reor och rabattkoder

Reor och rabattkoder är guld värt för småbarnsfamiljen. De stora kedjorna har ofta bra erbjudanden på barnkläder, du kan till exempel se Lindex rabattkoder här för att få reducerade priser. För den som har lite is i magen och kan uppskatta ungefär hur mycket de små liven kommer att växa till nästa säsong kan chansa och köpa vinterkläder på vårens reor och tvärtom. Tänk på att välja ekologisk bomull och andra hållbara material när du handlar, så sliter dina inköp mindre på jordens resurser. Många av de stora varumärkena tillverkar idag hela eller stora delar av sitt barnklädessortiment i hållbara material, så det går att shoppa nyproducerat till barnen med gott samvete.

Köp och sälj på second hand

För den klimatsmarta föräldern är second hand ett bra alternativ för både klimatet och plånboken. Att både köpa och sälja på second hand är ett utmärkt sätt att bidra till den cirkulära ekonomin och låta kläderna leva vidare längre. En bra barngarderob består ofta en av härlig mix av färger och märken från både de stora kedjorna och den lokala loppisen. Tänk hållbart, modernt och bekvämt!