Barnfamiljer som ständigt brottas med nedsmutsade kläder och indragen smuts, vet hur frekvent det måste städas i hemmet. Det är tidskrävande och kan till och med bli ekonomiskt ofördelaktigt eftersom dammsugare lättare går sönder och produkter snabbare tar slut. Ett tips är då att boka hemstäd ett par gånger i månaden.

Servicelösningar erbjuder professionell hemstädning i stockholm där många barnfamiljer tampas med vardagen. Eftersom avstånden är långa och dagarna krävande så är städningen det sista man vill tänka på. Boka hemstäd så slipper du storstädningarna och kan bara fokusera på att sopa upp någon gång då och då.

Barn bör vara ute men var noga med rengöringen

Låt barnen vara ute så mycket det går, men se till att lorten stannar så mycket utomhus som det är möjligt. Om ni bor i ett hus –här är några tips att ta del av.

  • Torka av barnen och låt de klä av sig ytterkläderna i farstun.
  • Ha gärna en vattenslang utomhus så att ni kan skölja av skor och händer innan ni går inomhus.
  • Byt ytterkläder ofta och grovtvätta dem.

Tänk på detta om ni har husdjur

Den allra värsta ”smutsindragaren” är förmodligen hundar och vissa husdjur, i alla fall om de är ute ofta. Hundar älskar att gå i lera och värre blir det om det rör sig om långhåriga raser. Om ni har hund – se till att ha en handduk utanför ytterdörren för att torka av hunden under regniga dagar, och släng gärna in hunden kort i duschen om den är så smutsig att den bara inte kan vistas inomhus. Se dock till att torka ordentligt eftersom den annars kan få sår under pälsen.

Hemstädning tar hand om all lort

Det är lätt hänt att man glömmer bort att städa i vrårna, damma av hyllan och ta bort grus i hallen. Hemstädning ser vartenda litet dammkorn så att det är städat och snyggt under lång tid. Detta är viktigt om du eller någon i familjen lider av allergier eller apné. Damm i hörnen kan vara farligare än du tror och ställa till med stora bekymmer.