Är det är dags att renovera badrummet? Är du förälder till barn som inte är så sugna på att ställa sig i duschen och bli rena? Då finns den perfekta lösningen för alla; installera ett massagebadkar.

De flesta barn tycker om att bada, men inte alla. Ibland tycker barn inte om att bli blöta, att vattnet känns för kallt eller varmt eller att du som förälder bestämmer att det är dags att tvätta sig snarare än att bara leka. Då kan situationer uppstå som blir ansträngda både för föräldrar och barn. Ett massagebadkar kan då vara lösningen för din familj.

Barnfamiljen och massagebadkar

badkarInformation innan du köper massagebadkar:

  • Skillnaden på ett vanligt badkar och ett massagebadkar kan vara enorm! Massagebadkar finns i olika storlekar, så det är smart att välja ett där fler än två personer får plats. Då kan flera barn bada samtidigt eller du som vuxen kan vara med i badet med ditt lilla barn.
  • Massagebadkar har just massagefunktioner, så att det sprutar ut luft och vatten med olika tryck från olika munstycken. Beroende på modell finns olika många sådana munstycken och de kan ofta ställas in på olika sätt. Ett litet barn kan tycka det är otroligt roligt att se hur det bubblar och sprutar från olika håll i badkaret. Överraskningen när barnet får känna hur det blåser ut från väggen i karet på ryggen kan skapa många roliga badstunder, vilket kan få den mest motsträviga att vilja bada en stund.
  • För de flesta modeller är det möjligt att köpa till extrautrustning, exempelvis det som kallas för terapibelysning, vilket innebär att vattnet ser ut att växla i olika färger. Färg är viktigt för att stimulera barns kreativitet och det finns nog inget barn som kan motstå att bada i sådant vatten!
  • Det är viktigt att skapa en harmonisk stämning i badrummet så att barn som tidigare vägrat bada, kan släppa känslan av oro som de troligen haft tidigare. Barn kan ha ett traumatiskt minne av badande men nu ser de förhoppningsvis familjens nya badkar som något spännande och kul.
  • När barnen somnat kan vuxna bada och koppla av. Då förvandlas massagebadkaret till en lugn plats och är inte plask och lek-badkar som när barn använder det, men det är just det som är tjusningen med spabadkar, att karet kommer till nytta på flera olika sätt.