Resor och andra äventyr går absolut att få till även som småbarnsförälder. Här är planeringen viktig, likaså att förse sig med rätt prylar. En resesäng är mycket bra på resan för att både du och barnen ska sova gott.

Att resa med barn kan ibland kännas som en utmaning, eftersom det kräver en del förberedelse för en lyckad och trivsam utfärd. Som restokig förälder vill du säkert inte göra avkall på resor och andra äventyr trots att du fått små barn – och det ska du självklart inte behöva göra heller. Ett aktivt liv går absolut att lösa även med familj, det gäller bara att känna till de rätta knepen – och förse sig med de rätta prylarna. En av dessa är en resesäng, som du enkelt tar med dig när ni ska ut på en tur. Här gäller det förstås att hitta bästa resesängen för ditt barn. Varför är det då så smart med en resesäng?

God nattsömn på resan

Att ta med en resesäng på resan är ett mycket smart sätt att ordna komfort åt barnen på resmålet. Om ni exempelvis ska ut och campa är det ett sätt att underlätta för en god natts sömn, något både du och barnen uppskattar. Den bästa resesängen hittar du online, där du samtidigt kan passa på att införskaffa andra prylar som kan vara praktiska att ta med på resan.

Håll barnen sysselsatta

En bilresa med barnen utförs enklast med sysselsatta barn. Lyckligtvis finns det flertalet sätt att aktivera sig i en bil så att det inte blir tråkigt. Ibland kan den ”digitala” vägen vara värd att ta för att barnen ska vara nöjda och glada – det vill säga förse dem med varsin surfplatta där de kan se på film, lyssna på musik eller spela spel. Eller varför inte ägna er åt roliga lekar för att fördriva tiden?

Tänk på att ta regelbundna pauser; både du och barnen behöver en bensträckare med jämna mellanrum. Det är också viktigt att plocka med sig något att tugga på, så det finns mellanmål när detta behövs.