Att ta studenten är en av de viktigaste dagarna i ditt barns liv och detta förtjänar att firas ordentligt med en riktigt studentskiva. Det blir upp till dig som förälder att planer och fixa det mesta då ditt barn förmodligen är fullt upptagen med det sista i studierna.

Är det ditt första barn som tar studenten är det kanske inte helt lätt att veta vad du behöver köpa men här kommer vi med tips och råd på vad du behöver tänka på. Rådgör med ditt barn som tar studenten innan du handlar så studentdagen blir efter studentens önskemål.

Vad behöver du köpa till ditt barn som tar studenten?

studentNär ditt barn ska ta studenten är det första ni behöver köpa en snygg studentmössa. På Galio of Sweden kan ditt barn designa sin egen studentmössa så den blir precis som hen vill ha den. Att se ditt barn ta på sig mössan på studentdagen kommer vara en oslagbar känsla. Nästa steg är studentkläder. Studentkläder kan vara dyra så för familjen med tight budget finns det organisationer som delar ut kostymer och balklänningar till blivande studenter. Skänk gärna studentkläderna vidare efter studenten så att framtida studenter också ska få möjligheten att klä upp sig.

Vad behöver du köpa till utspringet?

Utspringet är en härlig aktivitet där hela familjen hejar på studenterna som har klarat av skolan. Till denna aktivitet kan du till exempel köpa champagneglas, nallar och blommor som du kan hänga runt halsen på ditt barn. Eftersom blommor kan fläcka ner kläderna är det rekommenderat att köpa ett plastförkläde. För festlighetens skull kan du även köpa konfetti som du kastar. Tänk dock på miljön och köp miljövänlig konfetti eller blomblad.

Vad behöver du köpa till studentfesten?

En riktig studentfest är det rätta avslutet på firandet. Låt ditt barn bestämma om det ska vara en mer intim fest med närmsta familjen eller en större med både familj och vänner. Bjud på härlig plockmat som passar alla smaker och dekorera med fina Sverigeflaggor i sann studentfest-anda. Detta kommer att bli en oförglömlig dag!